Andra Generationen

Andra Generationen
Birth name
Andra Generationen
Birthplace
Göteborg, Svedska
Genres
Pop, Folk

Andra Generationen är bandet som spelar med sina hjärtan som instrument. Kärleken till musiken och jobben i fabriken har format ett band som älskar att spela Live och sprida glädje i vårt avlånga land.

I Andra Generationens musik möts kulturerna. Ett bra exempel på sann mångkultur – musik för det nya Sverige. Bandet startades 1988 i Göteborg av just andra generationens invandrare – söner till kvinnor och män som kom till Sverige på 50-och 60-talen från Makedonien (ex Jugoslavien) för att arbeta i den svenska industrin.

Boka bandet: andra-generationen@svefeste.com

 


Andra Generationen
spelar sin alldeles unika version av balkanmusik. De har tagit sitt makedonska musikarv och skrivit svenska texter om sin egen vardag. Textraderna är konkreta och går tydligt fram.

Samtidigt är detta musik för fest och dans, som oftast får upp större delen av publiken på dansgolvet. Det är den etniska musiken från Makedonien som är grunden i Andra Generationens musik, ihopmixat med modernare World Folk, Ferrari snabba tvåtaktare a la Serbia, Rumänsk stålblås, “Kaffanska muzika” (tung Balkan folkblues för sorgsna män)  kryddat med heta orientaliska inslag. Lägg till den underbara, känslomässiga zigenska sång och blåsmusiken från Balkan med mycket improvisation och blanda ner alltihop i en cocktail gjord av pop och dansanta rytmer så har du en oemotståndlig show för den nutida världsmusikälskaren!