Top 10
16 Aug 2013 | Dance

Mostar Sevdah Reunion

17
/ Nov
Petak
2017

Mostar Sevdah Reunion

Grad
Stockholm
Lokal
Kulturhuset Stadsteatern
Vrijeme
08:00 pm - 10:00 pm
Cijena
350 SEK

Mostar Sevdah Reunion är inte vilken grupp som helst. Det är en härlig mix av förstklassiga musiker med en enorm musikalisk mångfald, som tillsammans bildar en enhet som under varje framträdande bjuder på en upplevelse man sent glömmer. Eller glömmer gör man inte, alls.

FACEBOOK EVENT »

För att kunna förstå bandet idag måste man kunna lite om deras historia, vilka de är, vilka de var och vart de kommer ifrån.

Vi tar det från början, kort.

Mostar Sevdah Reunion bildades i staden Mostar (Bosnien och Hercegovina) mitt under ett brinnande krig, som en sorts protest eller snarare ett överlevnadsstrategi.
Hoppet om att kriget en dag kommer att ta slut och att hela världen kommer att få veta vilka MSR är besannades några år senare och resten är historia. Nu är de här!

Idag består bandet inte av samma musiker som när det bildades men det är samma idé som håller bandet ihop.
Storheter som Šaban Bajramović, Ljiljana Buttler och Esma Redžepova som alla vid olika tillfällen medverkade i Mostar Sevdah Reunion, finns inte längre i livet men arvet efter dem finns kvar i allra högsta grad och vårdas med respekt av de återstående musiker.

Mostar Sevdah Reunions ådra är sevdah, en musikalisk vägvisare. Vad är då sevdah? Förutom att det är traditionell bosnisk sång, är det också ett sätt att leva och vara på. Ett sätt att förhålla sig till livet, känna.
Den melankoliska, smärtsamma, kraftfulla sevdah sången förenas här med jazz och blues, kryddas med romsk musik och text, och tillsammans bildar alla dessa stilar en musikalisk upplevelse som får bröstet att fyllas, hjärtat att slå hårt och hatten att flyga.

Genom sin musik visar Mostar Sevdah Reunion hur världen hänger ihop, hur vi alla influeras av varandra och vilken kraft det kan mynna ut i, till slut.

Ett samarbete mellan Glocal Stories och Kulturhuset Stadsteatern.

Endast ståplats.
Dörrarna öppnas 19:00. Konsert 20:00. Kvällen inleds och avslutas med DJ

FÖRKÖPSRABATT

Till och med den 1 september kostar biljetterna 300 kr!
Därefter ordinarie pris: 350 kr.

KÖP BILJETT »

Podjelite sa prijateljima

  • Facebook
  • Twitter
  • Add to favorites
  • Email